Filmatiserte Stephen King historier

1976 - Carrie  
Vegar hadde veldig lyst til å se Carrie.. og denne gang aksepterte jeg.. Hadde en del forventninger til denne, men er generelt redd skrekkfilmer sent på kvelden.. Det gikk greit..

Filmen er i grunn veldig interessant og god.. Praktisk talt alle rollefigurene overrasker positivt for hver nye scene i filmen.. og ingenting er så enkelt som det kan se ut innimellom.. veldig positivt og spennende.. Dette er åpenbart en av de bedre Stephen King historier som er satt til film.. og Brian de Palma har gjort en god jobb..

På coveret ser det ut til at John Travolta har en stor rolle.. det er ganske misvisende.. og negativt at en blir ventende på han så lenge, før en skjønner at han ikke har så mye å gjøre.. Sissy Spacek gjør en veldig flott rolle.. og det er utrolig hvor lite pen og veldig søt hun kan være fra scene til scene.. Ellers bør også Amy Irving nevnes.. hun er både den søteste og mest kjente av jentene..

Definitivt en god opplevelse med mange små, men positive overraskelser underveis.. En grei 8'er..

LS - 02.07.04

Top ^  
1980 - The Shining  

Da jeg bladde gjennom opptakskassettene mine oppdaget jeg at jeg hadde The Shining på video.. bare tanken på å se den igjen gav meg mareritt natt til i dag.. men skred allikevel besluttsomt til verket..

Det ligger en grøssende tråd gjennom hele filmen som gjør dette til en sterk opplevelse.. Nicholson er stor.. meget stor.. og rollen hans her er fabelaktig..

Dette er, i positiv forstand, den verste filmen jeg har likt.. historien er god og skremmende, skuespillet.. meget bra.. og den tekniske kvaliteten så bra som den må være tatt i betraktning produksjonskostnader og -tidspunkt..

Jeg er lettet over at jeg allikevel ikke er vettskremt etter å ha sett den på ny.. dog trekker dette litt i forhold til karakteren..

LS - 09.12.01

Top ^  
1984 - Children of the Corn  
Har en Stephen King ting på gang.. og så andre filmen basert på hans story på kort tid.. Children of the Corn har ligget i samlingen min en tid, men jeg har ikke følt noe behov for å se den tidligere.. I motsetning til The Mangler, var denne til tider litt skummel..

Storyen er interessant.. og relativt greit fortalt gjennom noe som bør være et lavt budsjett.. Skuespillet er ikke av verste sort.. enkelte scener er greie.. men det hele er ikke egnet til å verken å sette den store skrekken i noen eller frata noen nattesøvnen..

Linda Hamilton er vel filmens mest kjente karakter.. dog gjør Peter Horton en bedre rolle.. ellers er de to barna søte..

LS - 24.04.04

Top ^  
Pet Sematary (1989)   

Sist jeg så Pet Sematary var jeg 16 år.. gikk i 1 klasse på videregående og var redd for å sove alene etterpå.. Har aldri vært komfortabel med skrekksjangeren og det er årsaken til at jeg primært ser slike grøss når jeg har huset for meg selv på formiddagen.. Husket filmen scene for scene og er overrasket over hvor godt opplevelsen for 19 år siden fortsatt sitter i.. Forsøkte å se filmen med nye øyne i dag, og den er fortsatt både ekkel og veldig ubehagelig..

En relativt perfekt familie flytter til nye omgivelser og skal etablere seg.. omgivelsene er ikke så trygge som utgangspunktet skulle tilsi og Stephen King river det hele sundt på verst tenkelige måte.. Det er grafisk skrekk kombinert med mytologisk uhygge..

Det er fullt mulig å gjennomskue filmens plott fra starten av.. den er ikke spesielt velspilt og grafikken er lett å gjøre narr av.. men om en går for innlevelse får en bli med på en rimelig uhyggelig sak.. Opplevelsen for undertegnende når ett par poeng høyere enn 7'eren, men tatt høyde for en del svakheter i skuespill og effekter så lander vi nær 8'eren.. 

LS - 24.10.10

Top ^
1990 - Misery  

Denne gikk som søndagsfilm på TV2 i dag.. og har stått på listen over filmer som må sees lenge..

Har hatt sansen for Rob Reiner som regissør.. siden jeg så The Story of Us.. Misery er langt fra noen nedtur.. en meget god thriller.. med minimalt antall skuespillere.. dog dyktige de få utvalgte..

James Caan er alltid et positivt element på lerretet.. dog overgåes han her helt klart av en fabelaktig Kathy Bates.. som nok en gang viser hvorfor hun er blant de 2-3 dyktigste skuespillerinnene vi har.. fantastisk dame.. og faktisk tidvis ganske pen også.. Ble ellers positivt overrasket over at legenden Lauren Bacall hadde såpass mye tid fremfor kamera..

Trekker litt for at filmen ikke var så skremmende som jeg hadde ventet.. ellers god score..

LS - 01.09.02

Top ^  
Golden Years (1991)   

Stålsatte meg for en ny formiddag med Stephen King.. Filmen var annonsert til 98 minutter med full DD5.1.. men startet i 4:3 med svak stereo.. så jeg forstod ikke så mye til å begynne med.. innledningen virket derimot lovende og jeg hang meg på.. Det varte og det rakk.. og Golden Years er en miniserie over 7 episoder.. så jeg ble ikke ferdig på dag 1..

Ikke så skremmende som King kan være, men så sjarmerende som King også har vist seg på film når han fokuserer mer på mennesker og mindre på det overnaturlige.. Vi blir kjent med den gamle vaktmesteren Harlin som utsettes for et uhell på den futuristiske fabrikken han jobber hvor en partikkelaksellerator eksploderer under et forsøk.. Det innleder en tvekamp mellom offentlige myndigheter hvor det ikke alltid er lett å se hvem som er gode og hvem som ikke faller i den kategorien..

Det er vel egentlig bare ukjente skuespillere her, men Felicity Huffman, som en slags Gillian Anderson, er vel nå kjent fra Desperate Housewives. Ed Lauter og R. D. Call har begge mange roller på listen, men faller vel i B-kategorien, i beste fall.. Her klarer de seg meget godt..

Golden Years er sjarmerende, passe engasjerende og absolutt severdig.. en solid miniserie som mistet et poeng mot slutten.. God 7'er..

LS - 27.09.10

Top ^
1994 - The Shawshank Redemption  

Et spennende og sterkt drama, meget vellaget og godt fortalt. Tim Robbins og Morgan Freeman spiller begge over evne.

Se den alene, med dama/typen, med familien.. uansett; se den! Nominert til hele 7 Oscars. Etter å ha sett filmen ett par ganger ranker jeg den veldig nær Gandhi.. som ligger på toppen i sin genre.

LS - 03.04.01

Veldig mange en møter rund på chattesider på nettet ranker denne som sin favoritt film.. og det med god grunn..

Filmen er strålende, gripende og sterkt fortalt.. Morgan Freeman forteller historien med en flott innlevelse og leverer sterkt skuespill.. Tim Robbins spiller godt over evne.. gjør en fabelaktig jobb.. de andre i og rundt fengselet er også håndplukkede til sine roller..

Bildene er flotte, lyden er meget god.. historien sterk.. og alt i alt lite å trekke for..

LS - 09.11.01

Fikk besøk av min yngste søster i dag.. og da hun ikke hadde sett Shawshank Redemption.. bestemte vi oss for å se denne.. Skal sies at jeg har gledet meg til å se den på ny en stund også.. for dette er virkelig en flott film..

Mye er sagt om filmen tidligere.. kan tilføyes at dette nok er den beste filmatiseringen av en Stephen King roman noensinne.. og det kanskje fordi det ikke forekommer noe overnaturlig..

LS - 11.06.02

Hadde besøk av svigermor og fikk anledning til å vise henne ett par av mine favoritt-filmer.. det ble valgt fra øverste hylle.. LA Confidential og The Shawshank Redemption.. Hun syntes SR var den beste.. mens jeg foretrekker LAC..

LS - 23.03.03

Fikk Sverre på besøk en langhelg.. og vi satte av fredagskvelden til film.. ble et lite maraton med hele 4 filmer.. Det begynte å li på natt.. og et behagelig og beskjedent inntak av alkohol gjorde oss forberedt på kvalitet..

Shawshank Redemption er nærmest uovertruffent god.. fantastisk film med god lyd og flotte bilder.. fabelaktig fortalt..

LS - 15.08.03

Formann tok kvelden (eller natten ca kl. 12.00 etter 2 harde dager) mens undertegnende og Magne Eirik var overraskende opplagte.. nok til å se Shawshank Redemption som ME, skremmende nok, ikke hadde sett tidligere..

Dette er vel den 6'te gangen jeg ser denne filmen etter at jeg begynte disse oppdateringene.. ikke så mye nytt å melde, annet enn at dette er en film som faktisk bare blir bedre og bedre.. NÅ en suveren toppkarakter..

LS - 19.09.03

Top ^  
1995 - The Mangler  
Etter langt om lenge fikk jeg endelig handlet meg ett par DVD-er igjen.. valget falt på 2 billige Stephen King-filmer.. ettersom jeg har hatt lyst til å leke litt med skrekksjangeren i det siste.. The Mangler ble plassert i spilleren og det ble i alle fall litt interessant.. om ikke så fryktelig spennende..

Filmens lavmål er det, for så vidt originale, men akk så elendige plott.. Det er både kjedelig, teit og helt uinteressant.. Når filmen så er av teknisk svært dårlig kvalitet.. dandert med elendig lyd og tidvis svært svakt skuespill sier det seg selv at vi nærmer oss skalaens begynnelse.. Tenkte å premiere filmen med 3 poeng hvis finalen holdt det resten av filmen lovet.. men når denne faktisk er enda dårligere enn resten av filmen.. måtte det bli en 2'er..

Produksjonen er basert på 4 navn som sammen burde gi interessant skrekk.. Forfatteren Stephen King, regissøren Tobe Hooper fra bl.a. Motorsag massakren, Robert Englund (Freddy Krueger) og Ted Levine som bl.a. spiller Buffalo Bill i Silence of the Lambs og Bosko i Heat.. Sistnevnte gjør filmen eneste fornuftige rolle.. men ingen ting her er bra..

LS - 21.04.04

Top ^  
1995 - Dolores Claiborne  

Nok en av DVDene jeg kjøpte i Texas.. og denne faktisk bare med surround-lyd.. og da er terskelen høy for å investere.. men har hørt mye bra om den.. og den skuffet definitivt ikke..

Det er laget mange filmatiseringer av Stephen King romaner.. vel mange vil enkelte si (undertegnede inkludert).. men dette er definitivt en av de beste.. sammen med Shawshank Redemption selvsagt.. og underholdende nok er det en link til dette fengselet også i Dolores Claiborne..

Kathy Bates er en av de dyktigste kvinnelige skuespillerne vi har.. og her viser hun litt av hvorfor.. meget dyktig.. Jennifer Jason Leigh gjør også en fin rolle.. og det hele er en meget godt fortalt triller.. Foruten disse er det alltid gøy å se Christopher Plummer.. og følgelig også John C. Reilly (fra Magnolia)

Trekker litt for den tekniske kvaliteten.. men ikke mye.. filmen er flott og verdt å se flere ganger.. alt i alt en god investering..

LS - 01.07.02

Top ^
1999 - The Green Mile  

Da jeg så traileren til denne filmen for første gang, forut for kinopremieren bestemte jeg meg for å ikke se denne filmen, da alt tydet på at Tom Hanks skulle spille en rolle han er oppbrukt i.. Hanks har kvaliteter til å spille på et bredt register av roller, men brukes stort sett til de samme rollene hele tiden.. 

Filmen har av venner fått relativt gode anbefalinger.. og dette ledet til at jeg allikevel bestemte meg for å se den.. Noe jeg ikke angrer på..

Det fremgår ganske tydelig av manus at filmen er basert på en Stephen King roman.. med alle de elementene det innebærer..

Filmen er vellaget, satt sammen av skuespillere som passer godt i rollene sine og settingen, på 30 tallet, gjør at handlingen, foruten det overnaturlige, virker plausibel.. Hanks rolle er ikke så stereotyp som jeg fryktet.. og den 3 ganger Oscarbelønnede skuespilleren får vist nye elementer av sine omfattende kvaliteter..

LS - 29.05.01

Top ^
Hearts in Atlantis (2001)   

Åpen for det meste og fant at tiden var moden for en av filmene jeg lånt av Karl-Ove for ett par år siden.. Hearts in Atlantis er basert på en Stephen King historie.. og som vanlig er King best når han ikke overdriver det overnaturlige.. Det gjør han ikke her og vi ledes inn i en fin historie hvor de nervøse undertonene er tilstede fra første øyeblikk.. Hva som egentlig er storyen er det lenge vanskelig å få tak i, og det er ganske pirrende..

Anthony Hopkins gjør naturligvis sine saker bra.. her følges han av 3 unge barn i Anton Yelchin, Mika Boorem og en voksnere Hope Davis.. David Morse gjør en solid innsats i sin mindre, men vesentlige rolle.. Kunne kanskje  trukket denne høyere enn en 7'er..

LS - 09.07.07

Top ^
2003 - Dreamcatcher  
Var veldig usikker på hva jeg gikk til da jeg plasserte Dreamcatcher i spilleren.. er generelt litt kritisk, men nysgjerrig på skrekk.. og stilte med et åpent sinn..

Den første tredjedelen av filmen er strålende.. meget spennende og innbydende.. Flotte karakterer.. spennende bakgrunn og historie.. gledet meg virkelig til fortsettelsen.. så forsvinner bakkekontakten og selv om filmen tar seg litt inn igjen.. blir den aldri virkelig bra.. litt typisk for Stephen King i grunn..

Gøy å se både Damian Lewis og Donnie Wahlberg fra Band of Brothers igjen.. ellers følgelig moro med Morgan Freeman, Tom Sizemore og den mindre kjente Thomas Jane.. At Lawrence Kasdan har regien er også interessant.. elsker hans Silverado..

Det er selvfølgelig det over- eller unaturlige som ødelegger filmen.. innledningsvis balanserer den på 10-12.. så fallet ned til 6 viser klart alle de spolerte mulighetene..

LS - 26.04.05

Top ^  
Secret Window (2004)   

En kjapp titt i BluRay-samlingen og thrilleren; Secret Window, med Johnny Depp i hovedrollen pekte seg ut.. En Stephen King-filmatisering med tema rundt en forfatter som møter seg selv i døren..

Historien er både spennende og underholdende.. ikke fritt for at vi klør oss litt i egget når vi følger hovedpersonen som anklages for å ha plagiert en historie av den mer korpulente John Turturro..

Hadde storyen overbevist mer kunne jeg premiert over en grei 8'er.. men tror det er korrekt karakter på filmen.. helt grei og relativt solid underholdning.. 

LS - 10.10.09

Top ^
1408 (2007)   

Formiddag med huset for meg selv.. det er absolutt den beste tiden for skrekkfilm.. jeg er rimelig lettskremt og det hjelper at natten er langt borte og at det er lyst og trygt rundt hjemmekinoen! Jeg fikk en boks med Stephen King filmer i posten og av disse så 1408 ut som den med best teknisk kvalitet.. lyden ble justert opp og jeg stålsatte meg for en skrekkelig formiddag!

Dette er valuta for pengene.. John Cusack er omreisende forfatter som spesialiserer seg på å dokumentere steder kjent for skrekk og gru.. på rom 1408 får han endelig en verdig utfordring..

Filmen balanserer grafisk og psykologisk skrekk på en spennende måte og jeg er veldig ukomfortabel med hele plottet.. det er ikke noe moro å være med på turen, men absolutt en sterk opplevelse.. Jeg synes King-filmene ofte blir for avhengige av at en kjøper det billige plottet, men denne tror jeg hever seg over dette og gir rom for innlevelse for de fleste som er glad i god film.. 

LS - 19.09.10

Top ^
The Mist (2007)   

Naboen hadde leid film og vi ble enige om å dele The Mist sammen.. Stephen King og Frank Darabont har vært en bra kombinasjon tidligere.. spesielt i Shawshank Redemption.. men også The Green Mile er OK.. Denne derimot.. er ikke så bra..

Filmen begynner litt banalt.. og klarer ikke å etablere den nødvendige innlevelsen i karakterene.. En er naturligvis nysgjerrig på hva som er i tåken.. men settingen, i en dagligvarehandel, med en rekke mindre interessante karakterer i butikken og relativt uinteressante vesener utenfor vinduet byr ikke på den store spenningen.. Historien utvikler seg også i feil retning og preges av irrasjonelle valg som bare irriterer tilskuerne..

Ikke noe spesielt bra skuespill og endeløse rekker med svakheter i alle ledd.. rent teknisk er ikke filmen så verst, men innholdsmessig er den absolutt det.. en tvilsom 2'er..

LS - 07.09.08

Top ^

Forsiden

 

 

Landslaget

The family

Film tips

Film analyse

DVD

Ting & Tang

CV



FilmTips | Mine DVD'er | De siste filmer jeg har sett | Filmer rangert etter karakter | Filmer rangert etter dato

Alfabetisk oversikt
1-2001 A B C D E F G H I J JamesBond K L M N O P Q R S T U V-W X-Å
Film Connections

Hvis noen har en annen oppfatning enn min om noen av filmen, vel, så M@IL meg din anmeldelse, så vil jeg integrere deres oppfatning i min anmeldelse..
{tips:hold inne Ctrl + skroll musehjulet for større skrift}